Beste spill NM Lag | DnC-prisen 1983 gikk til Nils Bergo

Nils Bergo (foto: Tommy Sandsmark)

Nils Bergo fra Gann BK plasserte kortene korrekt og noterte hjemgang som spillefører. Spillet dukket opp i oppgjøret mellom Gann BK og Arna BK. Presseprisen ble delt mellom Tommy Sandsmark som skrev artikkelen og Olav Magnus Reve som rapporterte det til Sandsmark.

Her følger artikkelen

Nils Bergo, Gann 3, utmerket seg i dette spillet mot Arna BK:

 

Utspill spar 4 til esset og en spar tilbake til kongen. Selv med tre kløverstjelinger er det ikke mer enn ti stikk. Nils Bergo spilte på at kløver ess satt hos vest og spilte derfor kløver konge!

Vest regnet med kløver dame i syd og dekket ikke. Nils kastet en hjerter hos blindemann.

Flere sjanser til å bete kontrakten fikk ikke motparten, for nå fulgte kløver til stjeling, hjerter til stjeling, kløver til stjeling, hjerter til stjeling, spar til damen og hjerter til stjeling.

Stillingen var blitt denne:

 

På kløver ni måtte vest trumfe, Bergo overtrumfet med kongen. Hjerter dame fulgte med avkast av kløver fra hånden som vest måtte trumfe. Han var nå innspilt og måtte avslutte fra D 7 opp i Bergos E kn i trumf.

Glimrende spilt, kløver konge var nærmest genialt. Den nydelige spilleføringen ga Gann 10 imp etter at motstanderen gikk beit i samme kontrakt ve det andre bordet.