Beste spill NM Par | DnC-prisen 1985 gikk til Roar Voll

Roar Voll (foto: Tommy Sandsmark)

Roar Voll vant DnB-prisen 1985. Juryen besto av Per Sundseth, Arve Farstad og Arild H. Johansen. Juryen fremhever spillerens elegante løsning samt at spillet forekom i avsluttende sesjon av turneringen hvor Voll-Støvneng kjempet om seieren og spilte under sterkt press. De vant da også parfinalen i 1985.  Presseprisen gikk til Arne Hofstad.

Her følger artikkelen

Et spill fra en av de siste rundene lørdag:

 

Støvneng åpnet i tredje hånd med en naturlig ruter, og etter en hjerter i syd, sa Roar Voll i Vest 1 grand. Dermed ble det.

Nord spilte ut en liten spar til nieren. Liten kløver til tier og syds konge. Spar tilbake som Kampevold lot løpe til bordet for å opprettholde forbindelsene, dette er beste motspill. Nå fulgte fire ganger ruter, inne på hånden. For å holde kløver dame tredje måtte Nord ofre sine hjertere, og dette var igjen:

 

Turen var kommet til kløver knekt som Nord måtte dekke, og kløver ess tok stikket. Og som om han kjente kortene igjen på baksiden, fortsatte Roar med spar konge fra bordet og kvittet seg med den blokkerende kløver 7!

Nord fikk tre sparstikk, men måtte så avslutte med kløver fra 8 3 til saksen 9 6.

Meget godt spill av den sterke landslagsspilleren. 

 

Arne Hofstad (presseprisen), Roar Voll (Dnb-Prisen) og Per Sundseth (juryen)