Beste spill NM Par| Rica-prisen 1996 vunnet av Boye Brogeland

Boye Brogeland - Erik Sælensminde fra NM PAR 1996 (foto: Tommy Sandsmark)

Rica-prisen 1996 var som vanlig en gullpenn til spiller og journalist. Boye Brogeland vant prisen for sin spilleføring referert av Tommy Sandsmark som vant presseprisen. Her følger artikkelen

Ren Trylling!

Alle vet vel etter hvert at Boye Brogeland er et mer en middels stort bridgeemne. Hans verdensmesterskap for juniorpar sammen med Geir Helgemo er bare en av de store bragder denne blide sørlendingen har stått for gjennom de siste årene. At han sammen med sin meget gode makker Erik Sælensminde har satt farge og preg på denne NM-finalen kommer derfor slett ikke som noen overraskelse. I dette spillet (111) kan det han gjorde fortone seg som ren trylling:

 

21 par hadde kommet i 4 hjerter i dette spillet, og 21 spilleførere hadde fått 9 stikk! Boye Brogeland var i 5 hjerter, hvordan skulle dette gå?

Spar 9 kom ut fra Vest. Hvilke planer gjør du deg for dette spillet?

Boye er en mer en middels god spiller. Han forsto at Vest, som hadde vist adskillig mer i toppen av sparfargen enn nieren, spilte slik ut fordi han ville ha sin makker inn for selv å få en stjeling i en farge han var renons i. Derfor lot han utspillet gå til kongen på hånden, tok for ess, konge i trumf og spilte en ny trumf og øst var inne på damen.

Øst skiftet ganske riktig til kløver og Boye vant for esset, mens vest viste frem blakken sin. Nå spilte Boye en liten ruter fra hånden, og slapp den, slik at øst var inne på ruter 8. Øst spilte kløver konge som Boye stjal, og så fulgte de to siste trumfene:

 

I denne posisjonen spilte Boye spar til esset, og hva skulle øst kaste?

Han var rett og slett skvist i minorfargene, og Boye vant 11 stikk.

31 NM poeng og en klapp på skulderen far sin gode venn og makker. Ren trylling spør du meg.