Beste spill NM Par | Rica-prisen 2000 vunnet av Christer Kristoffersen og Geo Tislevoll

Christer Kristoffersen (foto: Tommy Sandsmark)

Rica-prisen for beste spill i parfinalen 2000 ble vunnet av Christer Kristoffersen og Geo Tislevoll for et glimrende motspill. Spillet ble referert i bulletinen av Geir Gisnås.

Trøndermotspill

 

Tilsevoll spilte ut hjerter 9 til Kristoffersens dame. Han ved til kløver 5, som fikk følge av fireren, treeren og toeren.

Det fulgte ytterligere to kløverrunder før Jostein Pettersen fikk sitt først stikk for kløver ess. Han lot nå hjerter knekt seile rundt til syds konge. Kristoffersen tok for ruteresset før han innkasserte sine to kløverstikk. Før den siste ble spilt var situasjonen denne:

 

På kløver 8 ble bordet skvist for første gang. Tislevoll hadde kastet spar 9, og Pettersen forlangte spar knekt fra blindemann. Nå fulgte spar ess og spar til damen, og bordet var skvist for andre gang. Pettersen valgte nå å kaste ne liten hjerter, og sekundet etter var blindemann innspilt på hjerter ess, som ble spilleførers andre og siste stikk! Tislevoll tok de ot siste stikkene med ruter konge og ruter knekt.

 

Geir Olav «Geo» Tislevoll