Ranik Halles Pris | 2011 tildeles Jon Sveindal

Jon Sveindal ble den stolte vinner av Ranik Halles Pris 2011

Den mest prestisjefylte bridgejournalistprisen i Norge, Ranik Halles pris, fikk en verdig vinner i Jon Sveindal.

Jon er for en gigant å regne innen norsk bridge, med en rekke fremragende plasseringer i store mesterskap i tillegg til hans omfattende journalistiske virksomhet.

Han er oppvokst i Moss, men har bodd store deler av sitt voksne liv nær Bergen. I mer enn 20 år har han skrevet sin daglige spalte i landets største avis Aftenposten, i tillegg til spalte i regionsavisen Bergens Tidende på fredager. Han er medlem i den internasjonale bridgepresseorganisasjonen IBPA, og bidrar hyppig i organisasjonens månedlige bulletin, samt i bulletiner ved internasjonale mesterskap. Han er også en mye brukt kommentator på Bridge Base Online, den best besøkte bridgeportalen på Internett.

Hans fremste spillermeritter er sølvmedalje fra VM i 1993, to bronsemedaljer i EM samt en rekke norske mesterskap. Han har dessuten vært kaptein for både det norske dame- og juniorlandslaget ved internasjonale mesterskap.