Årets juniorspill | Ernst & Young-prisen 2014 tildelt Christian Bakke

Christian Bakke

Juryen bestående av Knut Kjærnsrød og Alf Helge Jensen har tildelt Christian Bakke prisen for årets juniorspill 2014, journalist var Jon Sveindal.

Her følger Jons Artikkel

Norsk triumf i White House

Semifinalen mot Danmark i White House Junior ble en thriller. Norge ( Kristoffer hegge – Christian Bakke og Harald Eide – Kristian B. Ellingsen ) ledet med 1 imp før siste spill, og med  (usannsynlige ) hjerter ut mot 3 NT, ville danskene snappe finaleplassen. men ruter ut ga 13 stikk, og 1 imp til Norge som dermed vant med 2. Finalen mot Tyskland var ren enveiskjøring, og Norge tok en flott seier i den største juniorturnerinbgen utenom EM og VM

Her et spill fra semifinalen

N/Ø-V                                                                                           10 9 8

E Kn 7 5

K 9 5 4 2

2

6 2                                                     E K D 5 4

K 9 8 4 3 2                                         D 10

E D 6                                                  10 3

10 5                                                    D 7 6 3

Kn 7 3

6

Kn 8 7

E K Kn 9 8 4

I åpent rom startet Øst med 1 spar, og Ellingsen i Syd hoppet inn med 3 kløver. Der døde det, og 100 ut for to bet så ikke bra ut. Det var fullt mulig for Ø-V å komme for høyt i hjerter. Men det skulle vise seg at frykten var ubegrunnet. Også ved det andre bordet åpnet Bakke med 1 spar, og Syd meldte 3 kløver. Nå doblet imidlertid Hegge negativt, og Bakke tok ut i 3 NT med pass rundt.

Syd servet en liten kløver, og tieren vant. Så fulgte hjerter til damen og hjerter ti til kongen og esset. Nord vred spar, og Christian Bakke tok fem stikk i den fargen. Blindemann holdt tre ruter og dobbel hjerter. Ruter ti ble dekket med knekten, og Christian brukte esset! Hjerter 9 satte inn Nord som var nødt til å gi bordet et rødt stikk og kontrakten. At det ble overstikk spilte egentlig liten rolle. Det ble 11 imp uansett.

Snill sparsits men nydelig spilt!