Festivalprisen 2018 gikk til Nils Kvangraven

Allan Livgård og Christian Vennerød utgjorde juryen i 2018 (Foto: Vegar Næss)

En jury bestående av Allan Livgård og Christian Wennerød har kåret Nils Kvangravens spill «Når overgangene er trange» til Festivalens Beste Spill.

Her er juryen etter endt arbeid, og de gir tommel opp for spilleren som refererte spillet selv.

Her kan du lese Pressemelding Festivalprisen 2018

Her følger artikkelen fra www.kvangraven.no og Bulletinen:

 

Når overgangene er trange

Av: Nils Kvangraven

I Parturnering teller alle spill det samme. Det betyr at man må være våken i hvert spill og gripe de muligheter som byr seg. Fra NM Monrad PAR kommer dette spillet, som for øvrig var turneringens siste for min del, hvor det var viktig å tenke seg litt om.

Som vi ser var meldingene ikke helt A4, makkers opplysende dobling var vel alt annet enn lærebok og da ble det en original kontrakt.

Utspillet fra vest var hjerter ess som vant stikket. Nå tror jeg øst la lavinthal til ruter, men vest valgte å ikke ta noen sjanser, men vridde kløver 10 i annet stikk.

Hvordan skal du som spillefører vinne din kontrakt?

Problemet er at du har dårlig med overganger. Hvis du vinner på hånden, stjeler en hjerter fulgt av spar til esset og ny hjerter til stjeling vil du tape to stikk i ruter.

Hvis du derimot spiller spar ess fulgt av spar knekt vil vest legge i damen og du blir låst hos blindemann. Du kan kaste en ruter på spar 10, men får nå bare stjålet en hjerter før motparten kommer inn i ruter og kan spille nok en trumf. Da brenner du inne med en taper i hjerter for en beit.

Løsningen var enkel. Jeg stakk kløver 10 med knekten og fortsatte med SPAR KNEKT. Vest la lavt og knekten vant stikket. Nå fulgte hjerter til stjeling, spar til esset og hjerter til stjeling.

På spar konge kastet jeg en ruter. Uansett om damen kom på eller ikke skulle jeg kaste den siste ruteren på spar 10, men nå kom bonusen ved at damen falt og vest ikke kunne trumfe spar 10.

Det ble 12 stikk og selvsagt en solid score for vår del. Selv om det var litt heldig etter meldingene, var det en veldig fin variant hvor spar knekt løste overgangsproblemene.

 

Nils Kvangraven (bilde fra Marit Sveaas IBT 2018)