Pris for beste spill – NM par 2019 til David Ueland

David Ueland

Spiller :      David Ueland Journalist:  Stig H. Dybdahl

Begrunnelse:

Spillet viser stor forståelse og kreativitet i motspillssituasjonen og er unikt ved at en to ganger må unnlate å ta stikk som tilbys. Spillefører hadde flere sjanser til å vinne kontrakten, men det forringer ikke det kreative motspillet.

I tillegg er artikkelen morsomt skrevet.

Jury: Knut Kjærnsrød( leder) – Sofie Græsholt Sjødal – Tor Helness

Premie

Sponsor for premien er Storefjell Resort, som gir vinnerne (spiller og journalist) et 5-dagers opphold med fullpensjon!

Her følger artikkelen som kan leses i bulletin 4 – avslutningsbulletin NM PAR 2019:

Lasjegutten

Av: Stig H Dybdahl

David Ueland er mest kjent for å prate om spill og resultatene under NM viser at det meste bare er prat. Det er han som står i baren og sier så hadde jeg «Tri små-tri små tri små».

I spill 115 fikk han spillefører ut av rytmen ved å tilsynelatende gi spillefører «gratis» stikk ikke bare en gang, men to ganger.

Mot 4 hjerter i vest var utspillet naturlig spar 7 som ble stukket med esset på bordet. Så returnerte spillefører på hånden med en trumf. Før ruter ble spilt mot bordet. Denne dukket David pent, men nødvendig får å holde spillefører nede.

Dette var ikke planen til spillefører. To trumfrunder til ble tatt før spillefører fant ut at skulle spillet reddes nå må man satse på at kløverkappen ikke går.

Så da ble kløver ess tatt før liten kløver ble spilt til dama som David lot han beholde! Nå var det kjørt. Spar ble spilt og en bet var et faktum..

David var den eneste som fikk score inn på spillet. Noen få dukket ruter men David var nok alene om å la han også få beholde for kløver dame. Så heretter kaller man David Ueland Lasjegutten.

Litt kult at David måtte gi bort to stikk for å få sin eneste topp under dette NM.

Jeg vil ha journalist-prisen

Stig Dybdahl med glinstrende penneføring vant journalistprisen