Pris for beste spill – NM par 2020 til Gjermund Rekstad

Gjermund Rekstad (EM 15)

Gjermund Rekstad vant prisen for beste spill i parfinalen 2020. Spillet ble omtalt av Are Nesdal i avslutningsbulletinen. Norsk Bridgepresse gratulerer både spiller og journalist med den gjeve prisen.

Are Nesdal

Jury: Allan Livgård fra Norsk Bridgeforbund og Kristian B. Ellingsen fra Norsk Bridgepresse.

Prisen ble satt opp av Arrangør Kragerø BK og består av sølvlommekniv til både spiller og journalist.

Prisutdeling finner sted på et senere tidspunkt.

Juryen begrunnelse:

Prisen for beste spill i årets NM-finale for par går til Gjermund Rekstad fra NBF Rogaland. Journalisten som skrev om spillet var hans makker Are Nesdal. Spillet sto på trykk på side 15 i avslutningsbulletinen under tittelen «Lyspunkt i en tung periode».

Gjermund vinner prisen for sitt motspill mot 4 spar. Med ess-dame-knekt i bordet tok spillefører finessen i kløver. Gjermund, som satt bak med kongen femte, lasjerte i tempo, og skapte dermed en illusjon om at kløverfinessen gikk. Spillefører gjentok naturlig nok finessen senere i spillet, og Gjermund kunne stikke med kongen. Uten flere kløver igjen på hånda og uten annet inntak i bordet, fikk spillefører bare tak i ett kløverstikk. Dermed endte det med beit i en kontrakt hvor det ville blitt minst ti enkle stikk dersom Gjermund hadde brukt kløver konge første gang farga ble spilt.

Her følger Nesdals artikkel

Lyspunkt i en tung periode

av Are Nesdal

Vi traff ikke med alt i dag, men her synes jeg makker Gjermund var briljant. I oppgjøret mot Høyland-Ovesen var motparten kommet i 4spar etter en sekvens som hadde indikert sleminteresse. Underveis hadde Gjermund fått doblet 4hj (cuebid) med AQ96 for utspillet.

Hjerter 2 kom ut til liten, dame og sjuer og Gjermund returnerte sin single trumf. Spillefører tok nå kløverfinessen og som ble elegant dukket. Sam Inge Høyland spilte nå hjerter til trumf til hånda og tok ut trumfen.

Etter et par æresrunder trumf tok spillefører en ny kløverfinesse. Denne ble IKKE lasjert og Gjermund spilte nå hjerter ess som holdt ute bordet. Plutselig hadde spillefører fått et rutervalg for å vinne kontrakten. På ruter mot bordet valgte han feil og en ny ruter tilbake sikret beita. Fire par gikk en beit i 6 spar og delte dermed toppen med Gjermund som tok en beit i fire spar. Hadde spillefører gjort riktig rutervalg på slutten for ti stikk hadde det gitt oss +10. En beit ga +18.