Beste spill NM Par | DnB-prisen 1992 gikk til Sverre Johnsen

Sverre Johnsen (foto: Tommy Sandsmark)

Sverre Johnsen spilte hjem DnB – prisen med sin spilleføring som Tommy Sandsmark skrev om i bulletinen og vant Presseprisen for.

Her følger artikkelen

Østfolds store sønn, Sverre Johnsen, Utførte i dette spillet et småpent håndverk som skaffet han +10 i protokollen.

 

Sverre kom som øst ikke unaturlig i fire spar, og fikk hjerter ut til esset og mer hjerter til knekten som holdt.

Hvordan spiller du videre?

Sverre så muligheten for hjerterstjeling hos motparten, og garderte seg ved å spille to ganger kløver og kaste den lille hjerteren på hånden. Men nå begynner jo hendene å få visse forbindelsesproblemer ikke sant?

Sverre spilte nå spar 10. og da denne vant stikket, og syd fulgte med nieren (begrenset valg), antok Sverre at sparen satt 4-1. Han trakk derfor hjerter konge for å lokke nord til å stjele. Hvis han stjeler, er det videre Sverres plan å kjøre kløveren til bunns til Nord stjeler, og det eneste han da har å gjøre er å gjette riktig på ruteren i sluttposisjonen.

Nord valgte å stjele hjerter konge lavt, og da var spillet nesten over. Sverre stjal over, og spilte en liten trumf mot bordet. Hvis nord ikke stikker den kommer kløver til nord stikker med esset. Nord stakk med trumf ess, og spilte en liten ruter. Sverre gjettet riktig og gikk ned på knekten, og da var spillet over. Bordet hadde sitt inntak i trumf som tok med seg nords siste trumf, og kløveren var god.