Beste spill NM LAG | Rica Prisen 2000 ble vunnet av Geir Helgemo

Geir Helgemo (foto: Tommy Sandsmark)

Geir Helgemo vant prisen for beste spill i lagfinalen 2000, journalistprisen gikk til Ole Kopstad for artikkelen under navnet Sjakkmatt.

Her følger Kopstads artikkel:

Sjakkmatt

Helgemo  styrte unna første skjær da han spilte ut en hjerter istedenfor makkers farges. Byberg tok Austbergs dame med kongen og spilte spar til tieren og knekten i stikk to. Austberg fortsatte i hjerter som Byberg vant med esset og spilte mer trumf. Den tok Helgemo med kongen, mens Austberg saket en ruter.

Helgemo skiftet nå kløver til kongen og esset. Byberg hadde sin siste sjanse til å spille ruter og dermed vinne kontrakten. Men da han trakk nok en trumfrunde kunne Helgemo vise sin klasse. I stedet for å spille ruter til esset for å få hjerterstjelingen spilte Helgemo en ny kløver til makkers knekt. Dermed var spillefører sjakkmatt.

Stakk han og tok ut trumfen ville motparten få tre sparstikk, ett ruterstikk og to kløverstikk. Lot han Austberg får beholde på kløver knekt, som aktuelt skjedde ved bordet, ville det komme hjerter til stjeling.