Årets spill juniorklassen 2016 ble vunnet av Christian Bakke

Christian Bakke

Vinnerne for sesongen 2015/2016 er kåret.

På forsommeren kom meldinga om at Ernst & Young ønsket å avslutte sitt sponsorsamarbeid med Norsk Bridgepresse om den årlige prisen for beste norske spill. Letingen etter en ny sponsor gav små resultater, før tidligere leder i NBP Knut Kjærnsrød kontaktet avisa Tønsberg Blad. De stiller opp, og det er med stor glede vi kan melde at det også ble en pris for årets spill i sesongen som gikk.

Det ble bestemt at det skulle deles ut en pris i åpen klasse og en i juniorklassen, på kr. 3000 i begge i klasser. Som vanlig skal også skribenten få en belønning, kr. 1000.

Juryen har bestått av Erlend Skjetne og Sverre Johan Aal, som etter vidløftige diskusjoner har falt ned på Christian Bakke som vinner av juniorprisen. Spillet ble skrevet av Tor Bakke, her følger den.

Spillet forekom under VM for juniorlag nå i sommer.

En god vri!

I Norges kvartfinale mot Sverige i juniorklassen i Ungdoms-VM dukket følgende 3 grand opp.

 

Utspillet var spar tre til knekt og ess. Spar til tieren og ruterfinesse fulgte. Inne på ruter konge skulle Christian Bakke finne en fortsettelse. Med åpne kort er det jo lett, men Christian fant vrien ved bordet: Hjerter konge!

 Dermed ble det en bet og 10 IMP til Norge