Beste Spill NM PAR 2007 | Ricaprisen gikk til Leif Kvamsdal

Leif Kvamsdal, Jørun Årdal og Alf H Jensen

Ricaprisen 2007

er en pris som gis av Ricakjeden og går til spilleren som har stått for den beste prestasjonen under Parfinalen. Også journalisten som har rapportert spillet mottar sin hedersbevisning.

Årets pris gikk Leif Kvamsdal for spillet Motspel i verdensklasse, spillet ble rapportert av Jarle Årdal.

Her er artikkelen

Motspel i verdensklasse


Brødrene Kvamsdal, Leif Johnny og Kåre, enda på middels i parfinalen. Men at dei kan spela motspel langt over middels, syner dette spelet.

Spar seks kom ut og spelefører vann med åtteren på handa. Han spela ruter til esset, kløver til dama og meir kløver til bordets tier. Den vann og stikket.

Så kjem eit av poenga i spelet. På hjarter mot handa legg Leif tieren. Kor godt det var, vil du snart få sjå. Etter å ha vunne med handa sin hjarter knekt, legg syd med spar knekt.

Ein skulle tru at sogningane dreiv på med smygcasino, for Leif ville ikkje ha det stikket heller. Bordet sin tier skulle ikkje få brukast som inntak.

Nå likte ikkje speleførar seg særleg, men hadde ikkje noe betre å gjere enn å halde fram med spar. Inne på spar ess, fridde øst seg med ruter og det samme når han kom inn på kløver ess. No hadde syd berre hjarter igjen, men på den lille hjarteren kunne vest stikke med nieren (!!) som øst kunne legge åtteren under.

Ruter konge og hjarter ess tok dei to siste stikka. +110 på NS var ein av dei minste scorane i den retningen..