Årets spill Åpen klasse | Ernst & Young-prisen 2009 gikk til Tommy Søiland

Ernst&Young-prisen 2009: Tommy Søiland (vinner), Olve Gravråk (Ernst & Young) og Lars Allard(2.plass)

I år som i  fjor  har  Norsk  Bridgepresse  (NBP)  i  samarbeid  med  det  kjente revisjonsfirmaet Ernst & Young kåret årets beste spill i Norge. Nytt av året var at prisen var utvidet. I fjor var det kun spillerne som ble premiert. I år fikk også journalistene som fortalte om prisspillene sitt.

Årets vinner ble Tommy Søiland, journalistprisen gikk til Peter Marstrander som skrev om spillet i bridgespalten i Dagbladet.

Tommy Søiland spiller grand

 Nærbø BK ble nummer fire i NM for klubber. På dette laget spilte blant annet Tommy Søiland. Om litt skal vi se hvordan Tommy Søiland tryllet hjem 3 grand.

Men først skal vi se hvordan det gikk i dette spillet i den kampen som ble vist på BBO mellom TopBridge og Studentenes BK. Utspillet var ved begge bord hjerter konge som ble stukket med esset (Øst fulgte med hjerter seks). Så fulgte ruter til esset. Hvordan vil du fortsette? Det er mye som taler for å fortsette med en kløver på dette tidspunktet. Hvis ruterfargen sitter gunstig med ruter dame dobbel, men innmelderen har begge essene, er kløver det eneste som gir stikk nok til spillefører. Men det var ikke riktig medisin denne gangen.

Her er alle kortene:

 

Skjetne fortsatte med kløver til tieren som stod, tok for ruter konge og fortsatte med sparkonge. Reistad stakk og fortsatte i spar og kontrakten gikk tre bet. Også mot Tommy Søiland kom hjerter konge ut. Hantveit fortsatte i likhet med vår kommende helt Tommy Søiland med spar til kongen og esset. Vest klarte ikke på dette tidspunktet å se hva som skulle komme, så han fortsatte med hjerter dame og hjerter ti som ble stukket med knekten.

 Nå fortsatte Hantveit og Søiland med kløver til tieren som tok stikket. Begge tok for ruter konge (med avkast hjerter 7), men ingen dame falt.

Nå er stillingen:

 

Hantveit klarte ikke sluttspillet, men Tommy Søiland fortsatte med kløver knekt. Øst stakk tredje gang med esset og fortsatte i kløver, men med tre kort igjen spilte Tommy spar ti og Øst var innspilt. Øst er på dette tidspunkt telt inn med seks spar, så det er stor sjanse for spar knekt i Øst.