Festivalprisen 2016 går til Øyvind Saur

Øyvind Saur

Juryen har bestått av Erlend Skjetne og Åsmund Forfot. Prisen er på 1.500 kr. til spilleren, 1.000 kr til skribenten, utdelt av henholdsvis Norsk Bridgeforbund og Norsk Bridgepresse. Vinnerspillet ble publisert på Nils Kåre Kvangravens eminente nettside www.kvangraven.no.

Etter meldingsforløpet 3 hjerter fra Saur i sør, 4 hjerter fra Geir Brekka i nord, går det pass rundt. Så er oppgaven din, og vi sakser videre fra Kvangravens tekst.

Saurpower

Nå er du inne som vest i Åpent NM lag, som motspiller til den fargerike Øyvind Saur som ble spillefører i 4 hjerter.

Spar konge var et naturlig utspill, og Saur ber om spar tre fra blindemann, makker følger med åtteren og syd med femmeren. Hvordan kan det sitte her for at vi skal klare å hente fire stikk i motspill?

 Vi kan anta syd har sjukorts hjerter og minst to spar, ettersom han lasjerte utspillet. Det betyr at vi må hente to stikk til i minorene.

 Eller hva om syd har trekorts spar? Da kan vi spille ny spar til blindemanns knekt, og når vi kommer inn på trumf ess kan vi spille nok en spar som makker kan stjele. Vest tenkte nok dette ved bordet, og spilte ny spar til knekt, seks og ruter fra syd. Nå fulgte trumf fra blindemann til vårt vårt ess, men som dere ser av hele spillet under, hadde Saur nå fått sine ti stikk.

 

Kreativt av Saur å lasjere utspillet med singleton på hånden!