Prisen for beste spill NM LAG 2016 til Jan Tore Berg og Per Erik Austberg

Jan Tore Berg og Per Erik Austberg

Under mesterskapet ble det satt opp en pris for beste spill eller motspill. Den ble vunnet av Jan Tore Solli Berg og Per Erik Austberg fra vinnerlaget Heimdal BK 2.

Prisen er for motspillet i kampen mellom Heimdal BK 2 og Heimdal BK 3 i lørdagens utgave av bulletinen, skrevet av Geo Tislevoll som fulgte kampen på BBO fra New Zealand.

Jury besto av Peter Marstrander, Knut Kjærnsrød og Espen Ringdal Andersen, her følger omtalen av spillet som var en del av et helt kampreferat i lørdagens bulletin.

Heimdal 2 – Heimdal 3, 2.halvrunde

Det var i spill 20 hvor Austberg fant et godt utspill av ruter 6.

Ved det andre bordet kom kløver konge ut mot 4 spar. Aa stakk, tok en kløverstjeling, tok for spar ess, spilte hjerter til esset og stjal en kløver til. Så spilte han ruter til kongen og spar dame.  forsvaret kunne ikke få mer enn ett stikk i trumf og ett i hver av rødfargene, ti stikk. Austberg valgte å spillet ut ruter 6. Lund vant med kongen og spilte kløver ess og stjal en kløver. Også han tok
for spar ess før han spilte hjerter til esset fulgt av stjeling av den siste kløveren. Så måtte han frispille seg i hjerter, og nord kom inn. Da spilte Austberg kløver dame, og Berg satte i trumfsyveren som vest måtte trumfe over med nieren.

Dette var igjen:

Nå var spillefører sjanseløs. Han spilte spar dame som Austberg stakk med kongen og spilte ruter 3. Inne hos øst måtte han spille en rød farge, og uansett måtte forsvaret få ruterstikket sitt og en uppercut i trumf for åtteren!

En tryllebet etter pent motspill, men spillefører kunne nok gjort det bedre. Han kunne for eksempel vunnet første stikk med ruter ess (trenger overganger til hånden), men det behøver ikke alltid være riktig, for eksempel om utspillet er en singelton. Han kunne også tatt for ruter ess før han fridde seg med hjerter etter kløverstjelingene (da år ikke syd kommet inn tidsnok og gitt uppercut’en), men det behøver heller ikke være riktig.

Spillefører traff ikke helt, men det forringer ikke et veldig fint motspill av Berg-Austberg!

Godt og gjennomført motspill. Prisen var 750 kroner til hver av spillerne.