Beste spill NM Lag 1982 | DnC-prisen gikk til Roy Kristiansen

Roy Kristiansen (Foto: Tommy Sandsmark)

Roy Kristiansen ble belønnet for god teknikk og fin teft hvor han spilte hjem kontrakten på mesterlig vis. Spillet ga han prisen for beste prestasjon under lagfinalen i 1982. Presseprisen gikk til Arne Hofstad.

 Roy Kristiansen

Vest spilte ut ruter tre, norske fordelingsutspill. Roy Kristiansen i syd plasserte kortene helt riktig, han lot øst beholde for ruter dame, men stakk ruter konge med esset og spilte hjerter til kongen, spar itl damen og hjerter til damen. Ny hjerter fra bordet gikk til esset fra vest. Nå fungerte ruter 10 som stopper da øst ikke har et direkte inntak for gjennomspill.

Kontrakten gikk dermed i havn med fire stikk i hjerter, tre i spar, kløver og ruter ess etter at Roy hadde vist en kombinasjon av god teknikk og fin teft.

Spillet er fra 5.rundekampen mellom Akademisk og Bergen.