Glenn Grøtheim med beste spill i nordisk juniormesterskap 1983

Glenn Grøtheim (Foto: Tommy Sandsmark)

DNB-prisen ble i 1983 utvidet til også å deles ut i forbindelse med nordisk juniormesterskap. Glenn Grøtheim vant prisen for sin glimrende taktiske melding i oppgjøret mot det finske laget. Presseprisen gikk til Arne Hofstad.

Her følger artikkelen

 

Den finske vest passet og Roar Aasen i nord åpnet med 1 ruter fulgt av 3 spar inn fra øst. Glenn Grøtheim gikk på med 4 NT og vest nøyde seg med 5 spar – 6 spar ville vært bedre. Nå visste Roar sine 3 ess med 6 kløver, øst passet.

Hva ville du sagt på Glenns kort i syd?

Det finnes åpenbart ikke en taper i verden og 7 ruter må være opplagt, men Glenn nøyde seg med 6 ruter. Solstikk? Langt ifra.

Hva tror du skjer hvis han melder 7 ruter. Motparten utenfor sonen stamper brennsikkert i 7 spar. Det skjedde i lukket rom, hvor NS måtte nøyd seg med 1100 i beter. 6 ruter er en glimrende melding. Hvis motparten stamper i 6 spar melder han 7 ruter og da er det atskillig verre å stampe.

Aktuelt fikk Glenn lov å spille 6 ruter. Det ga Norge 7 IMP og det er det best tenkelige resultat.

 

En stolt Glenn Grøtheim mottar prisen for beste spill av Per B Sundseth