Beste spill NM Lag | Geir Helgemo vant DnC-prisen for 1989

Geir Helgemo med pris for beste spill

19 år gamle Geir Helgemo var allerede en av våre beste spillere og det var ingen overraskelse at nettopp Geir spilte hjem prisen for årets prestasjon i lagfinalen. Presseprisen gikk til Arne Hofstad som skrev om spillet.

Her følger artikkelen

 

Geir Helgemo, Studentenes BK i Trondheim, var som vest havnet i kontrakten 4 hjerter.

Kløver knekt ut til konge, ess og trumf. Geir ser nå at når motparten kommer inn på trumf kan de tvinge han til å stjele enda en kløver. Hjerter knekt må derfor sitte doubleton, da kan like gjerne en hjerterhonnør spilles fra hånden.

Denne ble imidlertid lasjert.

Hvis nå også neste hjerterhonnør spilles kan motparten spille nok en hjerter, de får da et stikk i hver farge.

Geir skiftet derfor kurs og ga bort et ruterstikk før neste omgang trumf!

Vakkert!