Beste spill NM Par | DnB-prisen 1991 gikk til Jim Idar Høyland

Jim Idar Høyland (foto: Tommy Sandsmark)

Jim Idar Høyland vant DnB-prisen for sin triple av blokkering. Presseprisen gikk til Tommy Sandsmark som skrev om spillet.

 Her følger artikkelen

 Som regel spiller man i grandkontrakter ut i sin beste farge, og Jim spilte naturligvis ut ruter 7, som ga bort et stikk allerede i utspillet da Tom Johansen la liten fra bordet og vant for damen. Sven Olai la en liten ruter, og da var ruter situasjonen helt klinkende klar for Jim. Nå fulgte hjerter ess, hjerter konge og hjerter dame, og på den siste la Jim RUTER KONGE!

Allerede nå så han at makkeren måtte ha inngang i ruter, og på denne måten fikk han varslet broderen om at han måtte tviholde på ruteren sin. Ny hjerter, og ruter knekt forsvant fra Jim. Deretter fulgte de to siste hjerterne, og to ganger kløver, posisjonen var:

 

Nå er det lett å se hva som vil skje dersom Jim ikke hadde vært så forutseende tidligere i spillet. Ruter ess og ny ruter. Jim ville vært inne og måtte gitt bort et sparstikk til slutt. Men på ruter ess av blokkerte Jim for tredje gang, denne gang med tieren, og en ny ruter satte nå nord inn, som kunne ta for kløverdamen før han ga makkeren det siste stikket i spar.

10 stikk ga «bare» minus 3, mens 11 ville gitt minus 33!

Tommy Sandsmark får sin syvende gullpenn av Per Bryde Sundseth