Beste Spill NM LAG 1994 | Ricaprisen gikk til Sam Inge Høyland

Sam Inge Høyland (foto: Tommy Sandsmark)

Sam Inge Høyland vant prisen for beste spill ført i pennen av Geir Gisnås.

Prisene er sponset av hotellkjeden Rica og er en Parker gullpenn til spiller og journalist. Juryen besto av Helge Stanghelle, Svein Gunnar Karlberg og Tore Mortensen. Her følger artikkelen

Godt Jobbet

Man skal ikke gi opp, selv om spillet ser uinteressant og greit ut. Det beviste Sam lnge Høyland i NM-finalens siste kamp mot Oslo-laget Akademisk BK.

 

Sam Inge Høyland spilte ut hjerter 2 (norsk fordeling) -Trond Wiborg forlangte nieren fra bordet og stakk Bakkes single konge med esset. Nå fulgte kløver til knekten – som Tor Bakke stakk.

Tor Bakke underspilte deretter ruteresset fjerde!, og Sam Inge Høyland kom inn på kongen.

Vel vitende om makkers ønske om hjerterstjeling så han samtidig at det ikke ville være nok til å bete kontrakten. Han fortsatte derfor med kløver, i et forsøk på å åpne en betemulighet.

Trond Wiborg kom inn på bordet og la ned spar ess. På den kastet Sam Inge damen, Wiborg fikk et problem. Sitter nå Nord med knekten fjerde i spar kan kontrakten fortsatt stå med å lempe en rutertaper på kløveren, for så deretter å stjele de andre i bordet.

Når han nå da «valgte’ at trumffargen opprinnelig satt 4-1 er han alltid bet. Og da Wiborg fortsatte med hjerter fra bordet, stjal Bakke og ga Høyland en kløverstjeling før Bergensparet satte kronen på verket med nok en hjerterstjeling. To bet i kontraklen som står om man spiller rett frem.

Kreativt motspill med godt resultat.