Beste spill NM PAR 1997 | Rica-prisen gikk til Magne P. Søvik

Magne Paul Søvik

Magne P. Søvik ble norgesmester for par og tok med seg Rica-prisen i 1997. Vinnerspillet ble forfattet av Bjarne Berg fra Klassekampen.

Her følger Bergs artikkel:

Criss-Cross skvis

 

Ledende Magne P Søvik var som mange andre blitt spillefører i fire hjerter i dette spillet som nord.

Kløver 10 kom ut til esset og vest skiftet til liten ruter. Søvik valgte riktig og la tieren, og øst vant stikket for esset. Mer ruter fulgte til knekten, damen og kongen, og deretter ble tre ganger hjerter spilt. Inne på damen frispilte øst seg med mer ruter til stjeling hos nord, mens spar ble saket hos syd.

Spar knekt ble dekket med damen og kongen. Og kløver brakte nord inn. Dette var posisjonen:

Nå ble den siste trumfen spilt, den lille sparen ble saket hos syd og vest var ferdig!

Saker han kløver, spilles nords siste kløverhonnør, og bordet står. Saker vest spar, slik det skjedde ved bordet, så var det «bare» for Søvik å spille spar til esset slik at tieren stupte, og kløver til kongen og spar åtte tok de to siste stikkene etter en pen criss-cross skvis.