Til minne | Magne Paul Søvik (1947-2008)

Magne Paul Søvik
Skrevet av Knut Kjærnsrød:
Han skulle deltatt på årets bridgefestival på Lillehammer, men slik gikk det altså ikke.
Magne var en mann som på mange vis ruvet i bridgemiljøet. Latteren satt løst, alltid en god historie på lur, og med en evne til å glede seg over både egne og andres triumfer. Han var i en lang periode bosatt i Halden og et fremtredende medlem i BK Tempo.
På 80-tallet tok han med seg tannlegepraksisen sin, flyttet over fjorden til Sandefjord og kom til å berike bridgemiljøet der som medlem av Haukerød BK. Magne ble senest i vinter kretsmester for lag med Sandefjord, men det store bridgemessige høydepunktet var NM-tittelen for par i 1997 sammen med Erik Syvertsen. For øvrig den eneste gangen Vestfold har kunnet smykke seg med den tittelen. Triumfene ved bridgebordet førte til at han for flere år siden kunne havne på stormesterlista Han var i mange år en fast og høyst velkommen gjest i Nordkapp-cupen, der han både oppnådde gode resultater og var en høyst aktiv bidragsyter i mange muntre lag utenom bridgebordet.

Magne var dessuten en svært kreativ og dyktig bridgejournalist med spalter både i Halden Arbeiderblad og Sandefjords Blad, samt flere morsomme og instruktive artikler i Bridge i Norge.

Selv hadde jeg gleden av å spille Påskecupen i Sarpsborg i 1985 med Magne, og der gikk vi til topps – ikke minst takket være Magnes utspill her:

Nå la Magne spar syv i bordet, og dermed forsvant inntaket til kløverfargen med tre bet som resultat. Alle andre utspill gir minst ni stikk.