Årets spill | EY-prisen for 2013 går til Lajla Elefskaas

Lajla Ellefskaas

Ernst & Young-prisen for beste spill sesongen 2012/13

Vi er meget takknemlige for at firmaet fortsatt stiller opp med priser for årets spill, og jeg har fått forsikringer fra Olve Gravråk om at de vil være med i 2014 og sannsynligvis også videre, selv om Olve nå går over i pensjonisttilværelsen.

Det kom gledelig nok inn mange gode kandidater i år også – flere enn i fjor, og juryen som består av Knut Kjærnsrød og Alf Helge Jensen har hatt en hyggelig, men også tøff oppgave med å komme frem til de verdige vinnerne.

Årets vinner presterte et motspill som du meget sjelden ser ved bordet. I det hele tatt å tenke på det, og dessuten å gjøre det i tempo, er det ikke mange av oss som ville fått til. Lajla Ellefskaas stod for prestasjonen og Snorre Aalberg rapporterte spillet på sin hjemmeside, under overskriften

Denne likte jeg også veldig godt”.

Hadde Geir Helgemo gjort det samme som Lajla Elefskaas gjorde, ville han blitt geniforklart og kommet på forsider i bridgemagasiner verden over. Denne gangen var det en hyggelig, middelaldrende frue fra Søgne som stod for prestasjonen. Maken til false-carding er det lenge siden jeg har sett.

Herved innstiller jeg spillet til årets motspill 2012.

 

Det kom hjerter ut til kongen, mer hjerter til esset og en tredje til bordets knekt, øst fulgte. Ruter til esset og mer ruter. Laila fulgte med nieren første gang og damen andre gang! Tre runder kløver, men Øst hadde fire stykker, og Vest la en hjerter tredje gang.

Spillefører i Syd, Øyvind Lorentsen, er en flink kortspiller, så han hadde nå full “telling” på Øst: J10xx i kløver, 10xxx i ruter, Kxx i hjerter og to spar.

Husk at det var parturnering. Derfor tok han for ess, konge i spar (jo da, Øst hadde to) og spilte inn Øst i kløver. Da regna han med å få de to siste for knekt, åtte i ruter når Øst må spille fra ti, fire.

Men nei da! Når han spilte inn Øst kasta Laila i Vest en liten ruter. Hva er det som skjer? En fantastisk false-carding fra fru Elefskaas, og Bente i Øst tok resten med spar dame og en hjerter som stod. De ni toppstikkene (2+1+3+3) hadde blitt til åtte.

Glimrende, Lajla!”