Årets Spill 2018 vunnet av Tom Johansen

Nils Kvangraven (journalist), Tom Johansen (vinner), Per Tjelmeland (jury) og Christian Vennerød (jury).

Juryen har bestått av Knut Kjærnsrød, Leif-Erik Stabel og Harald Skjæran. Norsk Bridgepresse deler ut prisen for årets spill i Norge. For tiden består prisen av et pengebeløp til spiller og journalist. Det henger høyt å nå opp i denne kåringen, noe juryens begrunnelse også bekrefter. Det er høyt nivå i Norge, har du spilt årets beste spill har du vært kjempeflink!

NBF sponser årets spillerpremie som er kr. 2.000,- samt et diplom. Journalist får kr. 500,- fra NBP.

Juryens begrunnelse:

Det var gjennomgående meget høy kvalitet på kandidatene til årets spill i Norge 2018. Blant finalistene fant vi både spillet som ble kåret til verdens beste av IBPA (Boye Brogeland) og det som vant prisen for beste motspill (Geir Olav Tislevoll). Mange ville ha trodd at det kom til å stå mellom disse to spillene, men juryen falt enstemmig ned på at Tom Johansens oppfinnsomme spilleføring i 3 kløver i NM-finalen for lag skulle få prisen.

Dette var en spilleføring som krevde planlegging fra første stikk, og det mest imponerende med spillet var at det ikke var en dramatisk slem eller en hardmeldt utgang, men bare en skarve delkontrakt der det ikke står like mye på spill og det er veldig lett å miste konsentrasjonen. Desto mer imponerende at Tom fant en vinnervariant i en ellers ganske håpløs kontrakt. Å finne slike varianter for å få hjem en død kontrakt, krever fantasi og kreativitet, som de fleste av oss mangler. Han kunne riktignok ha vært betet hvis Vest hadde gått opp med kløver Ess og skiftet til hjerter, men det var slett ikke lett for motspillerne å finne ut hva Tom drev på med. Hvis Tom har hjerter Konge, må jo Vest bare spille passivt imot som han gjorde.

Artikkelen ble skrevet av Nils Kvangraven, les om spillet her:

Her er link til artikkelen på Kvangraven.no