Årets spill 2018 i juniorklassen vunnet av Thomas Tøsse

Thomas Tøsse(th) i ivrig diskusjon med Linus på juniorlerien 2018

Juryen har bestått av Knut Kjærnsrød, Leif-Erik Stabell og Harald Skjæran. Prisen består av et pengebeløp til spiller og journalist. NBF er årets sponsor og deler ut kr. 2.000 til vinneren. Journalist får kr 500,-.

Etter gjennomgang av innsendte kandidater har juryen kommet til følgende vinner med tilhørende redegjørelse:

I juniorklassen gikk prisen til en dramatisk slem fra Ungdoms-VM i Kina. I 6 hjerter var Øst alene om å holde de tre sidefargene, men slemmen kunne ha vært betet hvis han hadde kastet en kløver til istedenfor ruter tidlig i spillet. Men å forsvare seg mot en progressiv skvis er slett ikke enkelt, og da Øst kastet en ruter tok Thomas Tøsse pent vare på den sjansen han hadde fått. Det er ikke mange som opplever å få hjem en slem på en skvis i tre farger i sitt første store internasjonale mesterskap.

Spillet ble omtalt av Boye Brogeland i sin spalte i Dagbladet, den kan du lese her: