Årets spill 2012 juniorklassen | Ernst & Young-prisen tildeles Lars Arthur Johansen

Lars Arthur Johansen (SM 17)

Juniorprisen gikk til Lars Arthur Johansen, innberettet av Kåre Beyer Kristiansen. Spillet forekom under Junior-EM 2011, i Norges match mot Nederland.

Her følger artikkelen:

Lars Arthur i nord åpnet 2 ruter multi, som kunne inneholde den 20-21-granden han over makkers 2 hjerter viste med 2 grand. Via Puppet Stayman fant Håkon Bogen ut om femkorts spar, og ganske snart var Lars Arthur plassert i 6 spar.

Ruter utspillet ble vunnet på hånden, og så spilte Lars trumf og deretter ruter fram til denne posisjonen:

 

Nå spilte Lars kløver konge, og Øst var innspilt og måtte gi hjerter opp i saks.

Etter kampen forklarte Lars spilleplanen slik:

Det ser ut som beste sjanse å ta finessen i hjerter eller spille på at Vest har kløver ess. Vest hadde imidlertid kastet en hjerter på et tidlig tidspunkt, og før utspillet hadde Øst stilt en mengde spørsmål om meningen med mitt hjertercuebid. Det fikk meg til å tro at han hadde både hjerter dame og kløver ess.”